Vanaf Corfu vertrekt alleen nog een vlucht terug naar Nederland

Touroperator schrapt alle vluchten naar Corfu

Touroperator Hellas Travel schrapt per direct alle vluchten van Groningen Airport Eelde naar het Griekse eiland Corfu. Het bedrijf meldt op zijn site dat het aantal boekingen tot stilstand is gekomen door de onzekere situatie in Griekenland. Bovendien zouden er veel klanten zijn die hun reis naar Griekenland annuleren.

Volgens Hellas Travel zijn er zo'n 350 klanten die voor de komende tijd een vlucht hadden geboekt. Voor alle klanten die nu in Corfu zijn, zou inmiddels een terugvlucht zijn geregeld.

Advocatenkantoor

Het is volgens Hellas Travel nog onduidelijk of alle klanten schadeloos kunnen worden gesteld. Mensen die via het bedrijf ook een hotel hebben geboekt, zouden dat geld inmiddels wel hebben teruggekregen. Klanten met vragen kunnen alleen mailen naar een advocatenkantoor.

Het akkoord van de Grieken met de ministers van Financiën in de eurozone dat gisteren werd gesloten, komt volgens de touroperator te laat en zal niet leiden tot meer boekingen.

Spanje

De directeur van Groningen Airport Eelde noemt het enorm zuur voor mensen die dachten dat ze vakantie zouden vieren op het Griekse eiland. Hij benadrukt dat Hellas Travel een kleine, startende touroperator is, die alleen vluchten naar Corfu aanbood, uitsluitend vanaf Groningen Airport Eelde.

Branchevereniging ANVR zegt dat de belangstelling voor vluchten naar Griekenland de afgelopen weken enorm is gedaald. Er worden nu 70 procent minder vluchten geboekt dan een jaar geleden.

Vooral Spanje profiteert van de verminderde belangstelling voor Griekenland. Naar dat land worden aanzienlijk meer vluchten geboekt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl