Ajax boekt nipte zege bij Vitesse

Aangepast

Ajax heeft ook zijn tweede wedstrijd onder interim-trainer Frank de Boer in winst omgezet.

Na de knappe 2-0 zege bij AC Milan won de ploeg in Arnhem met 1-0 van Vitesse.

Ajax opende ijzersterk, zette Vitesse direct onder druk en kwam al snel op voorsprong; Demy de Zeeuw zette Christian Eriksen vrij voor de keeper en de Deen faalde niet. In het vervolg waren Miralem Sulejmani en De Zeeuw nog dicht bij de 2-0.

Vitesse, dat vlak voor rust zijn eerste kans kreeg, beet in de tweede helft meer van zich af. Ajax oogde vermoeid en kwam enkele keren goed weg. Zo haalde Eriksen een kopbal van Luca Caldirola van de lijn en stuitte Dalibor Stevanovic op Maarten Stekelenburg.

Debutant

Bij Ajax debuteerde Lorenzo Ebecilio. De negentienjarige profiteerde van de afwezigheid van onder anderen Luis Suarez (geschorst) en Mounir El Hamdaoui (ziek).

Eyong Enoh viel na 23 minuten uit en werd vervangen door Rasmus Lindgren. "Hij kreeg een bal op zijn oog en toen werd het allemaal wazig", vertelde De Boer. "Met één oog is het lastig voetballen. Zelfs als je Enoh heet."

Tevreden

Over zijn eredivisiedebuut als trainer kon hij vier dagen na de fraaie overwinning bij AC Milan tevreden zijn, al had Ajax het na rust erg moeilijk in het Gelredome. "Dat is logisch als je kort na zo'n duel met AC Milan op z'n zwaar veld moet spelen", vond De Boer. "Dan kan het licht bij sommige spelers uitgaan."

"Maar ik ben erg tevreden hoor. De jongens hebben gespeeld zoals ik dat graag zie. We hebben met durf en plezier gevoetbald. We hebben aangevallen en de tegenstander na balverlies meteen onder druk gezet. Het was alleen jammer dat het niet snel 2-0 en 3-0 werd. Maar het geeft vertrouwen dat we ook zonder onze topschutters Suarez en El Hamdaoui kunnen winnen.

STER Reclame