NOS Sport

'Loopvermogen wint het toch van de aanval'

  • EPA
    Roger Federer
  • AFP
    Novak Djokovic toont de Wimbledon-trofee op het balkon van het centercourt

Wimbledon 2015 zit erop. Novak Djokovic en Serena Williams zijn de kampioenen. NOS-commentator en oud-tennisster Marcella Mesker blikt terug op het meest prestigieuze grandslamtoernooi. Wat is haar het meest bijgebleven?

Verdedigers

"Het is het tijdperk van de verdedigers. Zelfs op gras. Federer is de beste aanvaller van allemaal, maar ook hij komt niet voorbij Djokovic. Dan heb je ook nog Andy Murray en Stan Wawrinka. Ook zij spelen vanuit een degelijke opbouw. De goede returns en het loopvermogen winnen het toch van de 'big servers' en de aanvallers."

  • AFP
    Novak Djokovic slaat een return tegen Roger Federer

Dertigers

"Het is ook het tijdperk van de dertigers. Serena en Federer zijn 33, Wawrinka is al 30, maar ook spelers als Tommy Haas (37) en Radek Stepanek (36) draaien nog volop mee. De houdbaarheid schuift op richting de 35. Vroeger was je rond je 30ste wel uitgespeeld, maar Serena en Federer stoppen nog lang niet. Dat komt ook omdat er nu veel geld wordt uitgeven aan het verzorgen van het lichaam."

Roger Federer denkt nog lang niet aan stoppen

Afgang Nadal

"We kunnen niet om de nederlaag van Rafael Nadal tegen Dustin Brown heen. Wat een afgang. Ik had echt met hem te doen. Brown is een tennistoerist, daar mag hij nooit van verliezen. Nadal is helemaal uit vorm. Je ziet het aan zijn lichaamstaal en zijn forehand. Iedereen vreesde die slag, maar hij lijkt er nu nog geen drie achter elkaar te kunnen slaan."

  • AFP
    Rafael Nadal druipt af na zijn nederlaag tegen Dustin Brown

Held Murray

"Andy Murray is mijn held geworden. Van anti-held naar held. Hij was altijd die knorrige Schot die altijd het verkeerde zei. En ook toen hij Amélie Mauresmo als coach aanstelde, kreeg hij iedereen over zich heen."

"Hij is nu enorm populair. Natuurlijk omdat hij in 2013 Wimbledon won, maar vooral omdat hij altijd zichzelf is gebleven. De BBC zond deze week zelfs promotiefilmpjes over hem uit voor zijn duel met Federer."

Andy Murray gooit een zweetbandje het publiek in

Azarenka komt er weer aan

"Viktoria Azarenka gaat absoluut terugkomen aan de top. De spirit waarmee ze op Roland Garros en nu ook op Wimbledon speelde, was geweldig om te zien. Ze bleef vechten. Ze had alleen de pech Serena weer zo vroeg te treffen."

"Ze is 25 en heeft nu genoeg bagage, na haar blessure. Als tiener doorbreken is moeilijk. Kijk maar naar Bouchard. De druk op de jeugd wordt mede door Twitter steeds groter."

  • EPA
    Viktoria Azarenka bood Serena Williams flink tegenstand

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl