Robin van Persie heeft niet de leukste weken uit zijn carrière achter de rug. De aanvaller had trainer Louis van Gaal bij het begin van het nieuwe seizoen willen overtuigen van zijn kwaliteiten. Maar zover kwam het niet; de coach van Manchester United had zijn oordeel al klaar: Van Persie moest op zoek naar een andere club.

Turijn leek zijn nieuwe standplaats te worden, maar Juventus koos toch voor de Kroaat Mario Mandzukic als nieuwe spits. En toen verscheen Fenerbahçe op de radar. Met succes: de Turkse topploeg is na Feyenoord, Arsenal en Manchester United zijn volgende werkgever.

De ontvangst op het vliegveld van Istanbul zal Van Persie, die bij Fenerbahçe in de voetsporen treedt van de naar Feyenoord teruggekeerde Dirk Kuijt, goed hebben gedaan. De Rotterdammer werd er zondagavond verwelkomd door supporters die hem toezongen en vuurwerk afstaken. Zijn aankomst werd rechtstreeks uitgezonden door de televisiezender van de voetbalclub.

"Ik kijk ernaar uit om zo snel mogelijk te kunnen trainen en spelen. Het is nu al een geweldige ervaring", liet de 31-jarige Van Persie, die voor meerdere jaren zal tekenen, weten op de Turkse tv. "Bedankt voor jullie warme welkom. Ik heb al veel meegemaakt, maar dit is ongelooflijk. Ik hoop dat ik jullie blij kan maken."

Warm onthaal Van Persie in Istanbul

STER reclame