NOS Sport

Nederlandse dubbelspecialist Rojer wint Wimbledon

 • EPA
  Horia Tecau en Jean-Julien Rojer (r) tonen de trofee
 • Getty Images
  Jean-Julien Rojer (r) en Horia Tecau
 • AFP
  Ook Andy Murray was getuige van de finale
 • AFP
  De eerste grandslamtitel voor Rojer/Tecau

Jean-Julien Rojer heeft samen met zijn Roemeense partner Horia Tecau het herendubbelspel op Wimbledon gewonnen. Het duo Rojer/Tecau rekende in een relatief korte eindstrijd, die slechts een uur en 52 minuten duurde, af met de Brit Jamie Murray en John Peers uit Australië: 7-6 (5), 6-4, 6-4.

Voor de 33-jarige Rojer, geboren op Curaçao, is het de eerste grandslamtitel in het herendubbel in zijn loopbaan. Met zijn zege treedt Rojer in de voetsporen van Jacco Eltingh en Paul Haarhuis, die in 1998 als laatste Nederlanders de titel wonnen op Wimbledon.

Gespannen

Rojer begon erg onwennig en gespannen aan zijn eerste partij op het centercourt. Met hangen en wurgen sleepte hij zijn eerste servicegame binnen en in de beginfase haalden Murray en Peers hun opslaggames overtuigender binnen.

Op 5-4 waren het toch Rojer en Tecau die een setpunt kregen, maar dat werd weggewerkt. In de tiebreak liepen de Nederlander en de Roemeen uit naar 6-3, maar pas bij 6-5 was het raak na een smash van Rojer.

Lovegame

In set twee en drie had het duo Rojer/Tecau voldoende aan één break om de winst veilig te stellen. Met een lovegame op eigen service dompelde Rojer de Britten na bijna twee uur in rouw.

Ook Andy Murray, de broer van Jamie Murray en tevens een goede vriend van Rojer, was getuige van de finale.

Halve finales

Rojer was in het herendubbel nog nooit verder gekomen dan de halve finales op een grandslamtoernooi. Vorig jaar veroverde hij op Roland Garros samen met de Duitse Anna-Lena Grönefeld wel de titel in het gemengddubbelspel.

Tecau stond in 2010, 2011 en 2012 in de finale van Wimbledon, maar een titel op een major ontbrak nog op zijn palmares.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl