Keeper Mulder voor twee jaar naar Heerenveen

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Mulder gaat voor eerherstel bij Heerenveen

Erwin Mulder is de nieuwe keeper van Heerenveen. De 26-jarige voormalige doelman van Feyenoord heeft een contract voor twee jaar ondertekend.

Mulder stond ruim 118 wedstrijden in het doel van Feyenoord, maar moest aan het begin van vorig seizoen plaatsmaken voor Kenneth Vermeer. In Heerenveen wil hij weer eerste keeper worden.

"Genoeg kansen gehad"

Mulder speelde sinds 2004 bij Feyenoord. In het seizoen 2008/2009 werd hij uitgeleend aan Excelsior. Na een seizoen keerde hij terug naar Feyenoord waar hij deel ging uitmaken van de eerste selectie. Vanaf het seizoen 2011/2012 was hij de eerste keeper van de Rotterdammers.

Dat veranderde in september 2014. Met de transfer van Vermeer naar Rotterdam belandde Mulder op de reservebank. Technisch directeur Martin van Geel was niet tevreden over Mulder. "Hij heeft genoeg kansen gehad, maar de afgelopen jaren te weinig progressie gemaakt."

Het contract van Mulder liep af en dus mocht de keeper transfervrij vertrekken. Heerenveen was op zoek naar een keeper, omdat eerste doelman Kristoffer Nordfeldt naar Swansea is vertrokken.

STER Reclame