Honderden Nederlanders gestrand door vulkaanuitbarsting

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Vluchten geschrapt door vulkaanuitbarsting

In Singapore en op Bali zijn honderden Nederlanders gestrand doordat de KLM voor vandaag de vluchten tussen Bali en Singapore heeft geschrapt. Dat heeft te maken met de uitbarsting van een vulkaan op Java.  

Het gaat om de vluchten KL835 en KL836 tussen Singapore en Denpasar op Bali. De KLM regelt voor de gestrande passagiers een hotelovernachting, heeft een woordvoerder gezegd.

Voor de komende dagen zijn nog geen besluiten genomen. De KLM zegt de ontwikkelingen rond de uitbarsting van de Raung in Oost-Java nauwlettend in de gaten te houden.

Tienduizenden gedupeerden

In totaal zouden 47.000 buitenlanders door de uitbarsting van de Raung vastzitten op Bali. Alle luchtvaartmaatschappijen hebben inmiddels 357 vluchten van en naar Bali geannuleerd. 

Niet alleen de luchthaven van Denpasar is gesloten, ook Lombok en twee vliegvelden in Oost-Java zijn niet meer via de lucht te bereiken.

De luchthaven op Bali is door de toeristenindustrie de op twee na drukste luchthaven van Indonesië, met ruim 41.000 passagiers per dag.

De vulkaan Raung heeft een grote aswolk uitgestoten. Die wolk wordt door de oostenwind richting Bali geblazen. Vliegtuigen kunnen asdeeltjes, vaak glasdeeltjes, in de motoren krijgen waardoor de stuwkracht wegvalt.   

NOS / Lars Boogaard

STER Reclame