ANP
NOS Nieuws

OM eist acht jaar cel tegen 'pooier-agent'

Het Openbaar Ministerie heeft acht jaar cel geëist tegen een oud-politieman die wordt verdacht van misbruik van minderjarige meisjes. De 41-jarige verdachte heeft bekend dat hij op internet contact legde met jonge meiden en hen in de prostitutie heeft gebracht. Ook had hij zelf seks met de meisjes.

Verdachte Leon S. is volgens een psycholoog aan lager wal geraakt na zijn ontslag bij de politie in 2006. Dat uitte zich in een drang naar seks. S. deed zich op internet voor als meisje en vroeg zijn slachtoffertjes of ze veel geld wilden verdienen. Uiteindelijk zette hij ze aan het werk als prostituees.

Van de zeven vrouwen die hij ronselde waren er vijf minderjarig. Vier van hen belandden door S. in de prostitutie. De jongste was 14.

Tegen de rechter zei S. dat hij "de lat hoog legde" en daarom eerst zelf met de meisjes naar bed wilde. Daarvoor kregen ze geen geld. Na zo'n 'auditie' hadden de meisjes op afgelegen plekken seks. Soms werd voor de afspraakjes ook het huis van een bekende geregeld.

'Donkere periode'

S. is mensenhandel, seksuele uitbuiting en seksueel misbruik van zeven vrouwen ten laste gelegd. Hij sprak bij de zitting in Den Bosch van een donkere periode in zijn leven waarin hij "telkens de verkeerde afslag nam". "Ik vind het nu verschrikkelijk", zei hij.

De advocaat van de oud-agent heeft op een aantal punten van de aanklacht vrijspraak geëist. Volgens advocaat Weening was er geen sprake van uitbuiting en wisten de meisjes goed wat ze wel en niet wilden. Weening gaat ervan uit dat zijn cliënt op de andere punten wel wordt veroordeeld.

De rechtbank in Den Bosch doet over twee weken uitspraak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl