Stille tocht voor Mitch Henriquez op Aruba Tito Lacle/NoticiaCla

Door correspondent Dick Drayer

Op Aruba is een stille tocht gehouden voor Mitch Henriquez, de man die anderhalve week geleden om het leven kwam na een hardhandige arrestatie in Den Haag. De tocht werd gehouden direct na aankomst van het lichaam van de man op de luchthaven.

De groep is niet groot, maar er zijn veel emoties. Ongeveer 75 mensen zijn naar de luchthaven gekomen om de familie van Mitch Henriquez te ondersteunen. Daarna beginnen zij aan de stille tocht naar het Aurora Funeral Home in Cumana, een kilometer verderop.

De meeste mensen dragen een T-shirt met het portret van Mitch, een opgeheven vuist in de kleuren van de Arubaanse vlag en de tekst ‘Rest in Peace’, geschreven boven een weegschaal. De shirts zijn gemaakt door de actiegroep #JusticeForMitchHenriquez. Die is opgericht door vrienden van de overleden arrestant.

De stoet wordt aangevoerd door Mitch’ moeder, Maria. Ze loopt zelf niet, maar neemt plaats in een volgauto, zegt Tito Lacle van de Nieuwssite NoticiaCla. De moeder is zichtbaar gebroken. Bij het rouwcentrum staan nog eens dertig mensen in T-shirts. Daar barst Maria in tranen uit. "Kijk mijn moeder: gebroken, gebroken", zegt Lila, een zus van Mitch. 

Lila neemt het woord en bedankt de aanwezigen voor hun komst en voor hun steun, hier op Aruba en daarvoor in Nederland. “Voor ons nu, ligt de prioriteit bij de begrafenis. Het is tijd om mijn broer te begraven. Daarna gaan we gerechtigheid zoeken. Dat wordt een nieuwe fase. We vragen nu om steun en vragen ook om respect om het grote verlies in familieverband te verwerken.”

Mitch Henriquez wordt morgenmiddag op Aruba begraven. 

STER reclame