Actrice Bea Meulman (66) overleden

time icon

Actrice Bea Meulman is op 66-jarige leeftijd overleden. Ze werd bij het grote publiek bekend met rollen als Teun Metz in de gevangenisserie Vrouwenvleugel en Rietje Brouwer in de comedy SamSam. 

Haar overlijden werd bekendgemaakt door actrice Marjolein Keuning, een vriendin van haar. Ze speelden beiden in Vrouwenvleugel. Keuning vertelde in RTL Boulevard dat Meulman al geruime tijd leed aan kanker. Donderdag werd ze in het ziekenhuis opgenomen. Vandaag is ze in haar slaap overleden. 

Zoen

In Vrouwenvleugel had Meulman een geruchtmakende scène, waarin ze zoende met Leontine Ruiters. De serie liep drie seizoenen en werd uitgezonden van januari 1993 tot juni 1995.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bea Meulman

Meulman had een groot aantal rollen in televisieseries, waaronder Ha die pa!, Medisch Centrum West, Suite 215, Goede Tijden, Slechte Tijden en Oppassen!!! Ook was ze mevrouw Pardoes in de jeugdserie Otje, naar het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt. 

Theater

Meulman begon in het theater. Van 1972 tot 1985 speelde ze bij Toneelgroep Theater uiteenlopende rollen, zoals Marge in Absent Friends van Alan Ayckbourn, Eliza Doolittle in Pygmalion van George Bernard Shaw en Emilia in Othello van Shakespeare. 

Voor de rol van Patty in The Fool van Edward Bond kreeg ze in 1978 de Colombina, de prijs van theater- en schouwburgdirecteuren voor de indrukwekkendste vrouwelijke, ondersteunende rol in het Nederlands theaterseizoen.

Film en musicals

Bea Meulman was bovendien te zien in jeugdfilms als Sinterklaas en het geheim van de robijn en Hoe overleef ik...? Verder had ze rollen in de musicals Anatevka en Cabaret

STER Reclame