Snowboardster Bell Berghuis stopt

Bell Berghuis in actie op de Olympische Winterspelen van Sotsji ANP

Snowboardcrosster Bell Berghuis stopt na vijftien jaar met professioneel snowboarden. De 30-jarige atlete uit Breda werd zesmaal Nederlands kampioen en nam ook deel aan drie wereldkampioenschappen.

“Toen ik tijdens de laatste World Cup in La Molina over de finish kwam, zei een stem in mijn hoofd: dit was je laatste wedstrijd. Ik had voor die tijd nog niet over stoppen nagedacht. Ik heb deze gedachte even laten rusten, maar het gevoel dat het tijd is voor iets anders bleef", zegt Berghuis over haar afscheid.

Eerste Olympische snowboardcrosster 

Berghuis plaatste zich voor de Olympische Winterspelen van Sochi in 2014 en was daarmee de eerste Nederlander die dat presteerde op het onderdeel snowboardcross. Zij eindigde tijdens haar onderdeel op de twintigste plaats.  

De atlete laat de Nederlandse snowboardwereld niet helemaal achter zich. Zij wordt personal trainer en sparringpartner van de paralympisch snowboardkampioen Bibian Mentel. 

Daarnaast wil Berghuis zich ontwikkelen in de sportmarketing. "Ik ga mij nu focussen op mijn maatschappelijke carrière en daarnaast zal ik ervoor zorgen dat ik mijn kennis over snowboardcross overdraag aan andere atleten."

STER Reclame