SP-leider Emile Roemer
NOS Nieuws

Roemer: Dijsselbloem moet opstappen bij Eurogroep

Vanuit Griekenland zitten er nu andere mensen aan tafel. Het zou goed zijn als dit vanuit Europa ook gebeurt.

Emile Roemer

Minister Dijsselbloem moet aftreden als voorzitter van de Eurogroep. Dat vindt SP-leider Roemer. In het NOS Radio 1 Journaal zei Roemer dat Dijsselbloem gefaald heeft in de onderhandelingen met Griekenland.

"Het is bijna onmogelijk voor hem om daar nog aan tafel plaats te nemen", zei Roemer. "Hij heeft keihard, rechts bezuinigingsbeleid opgedrongen aan Griekenland, terwijl dat economisch, maar ook sociaal onverantwoord is."

Varoufakis

Volgens de SP-leider heeft de democratie gewonnen, nu de Grieken in het referendum 'nee' hebben gezegd. Het is voor hem een beetje gissen waarom de Griekse minister van Financiën Varoufakis na die uitslag is afgetreden.

"Het lijkt erop dat er ruimte moet worden gemaakt om snel tot een akkoord te komen. Vanuit Griekenland zitten er nu andere mensen aan tafel. Het zou goed zijn als dit vanuit Europa ook gebeurt."

Om de Griekse economie weer aan te jagen moet er wat Roemer betreft niet langer bezuinigd worden. "Om het midden- en kleinbedrijf er weer bovenop te helpen moet er eerst weer geld verdiend worden. Alleen dan hebben we nog enige kans dat we ons geld terugkrijgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl