Nummerdor en Varenhorst verliezen finale op WK beach

Beachvolleyballers Nummerdor en Varenhorst verliezen WK-finale

Beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst zijn er niet in geslaagd de finale van de WK beachvolleybal te winnen. Het Nederlandse koppel moest in de bloedstollende eindstrijd, waarin het vijf wedstrijdpunten onbenut liet, het hoofd buigen voor de Brazilianen Bruno Schmidt en Alison: 21-12, 14-21, 20-22.

De eerste set werd gedomineerd door Varenhorst, die met zes 'killblocks' de Braziliaanse aanval compleet ontregelde. Ook serverend was de boomlange Nederlander met twee aces op rij in het begin van de set een plaag voor Alison en Bruno Schmidt.

Killblock

Varenhorst begon de tweede set opnieuw met een killblock en even leek het erop dat de Nederlanders hun tegenstanders mentaal gebroken hadden. Maar het Braziliaanse duo gaf zich niet gewonnen. Ze vonden een weg langs het blok van Varenhorst en kwamen na een 8-8 gelijke stand voor het eerst sinds het begin van de wedstrijd weer op voorsprong.

De finale was alsnog een echte wedstrijd geworden en het publiek, dat de wereldtitel al zo'n beetje aan het vieren was, voelde ook aan dat het goud nog niet binnen was. Alison en Bruno Schmidt liepen uit naar 16-10 en haalden daarna de set op de eerste kans probleemloos binnen.

Antwoord

Het was de vraag of Nummerdor en Varenhorst op hun beurt een antwoord konden vinden op de opleving van de Brazilianen. De eerste vier punten ging het gelijk op, maar daarna sloegen de Nederlanders een klein gaatje. Alison en Bruno Schmidt lieten de voorsprong niet groter worden dan een of twee punten en kwamen na 10-8 met twee scores op rij weer op gelijke hoogte.

Daarna werd het stuivertje wisselen tussen de twee duo's, die om beurten op voorsprong kwamen en matchpoints kregen in een zinderend slot van de finale. Nadat de Nederlanders vijf machtpoints niet hadden weten te benutten, sloegen Alison en Bruno Schmidt op hun derde matchpoint (21-20) uiteindelijk wel toe.