Australië wint het halvefinaletoernooi met 1-0 van België.
NOS Sport

Hockeyers België ondanks verlies naar Rio

De Belgische hockeyers zijn er niet in geslaagd om het halvefinaletoernooi van de World Hockey League winnend af te sluiten. De formatie, onder leiding van bondscoach Jeroen Delmee, verloor in de finale met 1-0 van wereldkampioen Australië. Chris Ciriello maakte het enige doelpunt van de wedstrijd uit een strafcorner.

Ondanks de verliespartij hebben de Belgen zich wel geplaatst voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016. De eerste vier van het toernooi zijn namelijk zeker van een olympisch ticket. Daarnaast mogen ze ook deelnemen aan de finales van de World Hockey League.

Paul van Ass, oud-bondscoach van Oranje, verloor de strijd om het brons met India van Groot-Brittannië (1-5). India, dat als Aziatisch kampioen al zeker is van Rio, is als gastland automatisch geplaatst voor de finales van de World Hockey League.

Grootmacht Pakistan uitgeschakeld

De Pakistaanse hockeyploeg eindigde als achtste op het halvefinaletoernooi en is daarmee voor het eerst in de geschiedenis van het land niet te bewonderen op de Olympische Spelen. Sinds 1948 was Pakistan bij iedere editie aanwezig.

Nederland al geplaatst

De Nederlandse hockeymannen plaatsten zich vorige maand al voor de Olympische Spelen. Nederland eindigde bij het halvefinaletoernooi in Argentinië als derde door Canada in de strijd om het brons te verslaan. Ook mag de ploeg van bondscoach Max Caldas eind dit jaar uitkomen in de finales van de World Hockey League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl