Tom Dumoulin trekt na de tweede etappe de witte trui aan
NOS Wielrennen

Witte trui bevalt Dumoulin, maar hij hoopt nog op geel

Tom Dumoulin is nog altijd de beste Nederlander in de Tour de France. De renner van Giant-Alpecin werd achtste in de tweede etappe en steeg een plaats in het algemeen klassement. Hij is nu derde.

Daarnaast heeft Dumoulin ook de witte trui in zijn bezit. Die had hij al omdat Rohan Dennis het geel droeg, maar nu de Australiër is weggezakt is de Nederlander de beste in het jongerenklassement.

Vechten voor het geel

"Het wit voelt beter dan vanmorgen", zegt Dumoulin na de finish op Neeltje Jans. "Maar ik hoop toch nog voor die gele trui te kunnen gaan. Ik zal ervoor moeten vechten. Het zal lastig worden."

Dumoulin staat in het algemeen klassement zes seconden achter op geletruidrager Fabian Cancellara en drie op Tony Martin.

Stress

Dumoulin kwam op Neeltje Jans keurig in de eerste groep binnen, maar dat ging niet vanzelf. "Het was vechten voor een plekje. Ik had een beetje geluk dat het peloton net achter mij brak."

Reed hij op intuïtie naar voren? "Nee, op stress", grapt Dumoulin. "Het was net als bij een tijdrit. Zo snel mogelijk naar voren. Ik heb de eerste twintig kilometer kunnen genieten van het Nederlandse publiek, daarna was het stressen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl