President Sisi bezocht militairen en agenten in de Sinaï EPA

Volgens Egypte heeft zijn luchtmacht zeker 25 islamisten gedood in het noordoosten van de Sinaï, vlak bij de Gazastrook. Behalve strijders zouden bij de luchtaanvallen ook opslagplaatsen voor wapens en explosieven zijn geraakt.  

Daarnaast hebben de veiligheidsdiensten een halve ton explosieven gevonden in een tunnel op de grens tussen de Sinaï en de Gazastrook.

Legeruniform

President Sisi bracht een bezoek aan de provinciehoofdstad El-Arish, waar hij militairen en agenten inspecteerde. Hij droeg voor het eerst een legeruniform sinds hij ruim een jaar geleden president werd.  

Sisi zei tijdens zijn bezoek dat militairen de afgelopen dagen zeker tweehonderd strijders hebben gedood. 

Omver werpen

De Sinaï is steeds vaker het toneel van aanslagen door strijders die de regering omver willen werpen. Eerder deze week vielen zeker tientallen doden bij een gecoördineerde terreuraanval op het leger en de politie, de grootste van de afgelopen jaren in de regio. 

De actie werd opgeëist door de terreurgroep Ansar Baït al-Maqdis, die banden heeft met Islamitische Staat en door IS betiteld wordt als Sinaï Provincie. IS wil dat de Sinaï deel gaat uitmaken van zijn kalifaat

STER reclame