Deelnemers met een spandoek en balonnen bij station Den Haag Moerwijk
NOS Nieuws

Ruim 150 mensen bij stille tocht Henriquez

In Den Haag hebben ruim 150 mensen meegelopen in de stille tocht ter nagedachtenis aan de Arubaan Mitch Henriquez. De deelnemers vertrokken rond 17.30 uur van station Den Haag Moerwijk.

Zij liepen onder begeleiding van de politie naar het Zuiderpark, ongeveer 2 kilometer verderop. Velen droegen witte en blauwe ballonnen. Sommigen hadden een T-shirt aan met de tekst "Justice For Mitch".

Stille tocht voor Mitch Henriquez

Gebed

Een week geleden arresteerden agenten Henriquez hardhandig in het Zuiderpark, waardoor hij waarschijnlijk om het leven kwam.

Bij aankomst in het Zuiderpark lieten deelnemers aan de stille tocht ballonnen op bij de plaats van de arrestatie. Ook zeiden zij een gebed op en legden ze witte bloemen neer.

Burgemeester Van Aartsen liep niet mee, omdat de familie de tocht zag als herdenkingsmoment voor familie en vrienden. Van Aartsen heeft morgenochtend wel een ontmoeting met de familie.

Huidskleur

Deelnemers liepen mee aan de tocht om de nabestaanden te steunen en uit protest tegen de hardhandige arrestatie. Meerdere deelnemers zeiden dat de politie mensen met een donkere huidskleur anders behandelt dan blanken, en dat de arrestatie daar een voorbeeld van is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl