NOS Nieuws

150 vluchtelingen bestormen Kanaaltunnel in Calais

In Calais hebben ongeveer 150 vluchtelingen geprobeerd de Kanaaltunnel te bestormen. Volgens Eurotunnel, een van de bedrijven die de tunnel exploiteren, drong een grote groep migranten vannacht door tot de beveiligde zone in het havengebied.

Door de bestorming ontstond er vertraging en kon een aantal treinen helemaal niet rijden. Aan de Engelse kant van de tunnel, ontstond een lange file van vrachtwagens.

"We willen dat de autoriteiten onmiddellijk ingrijpen", zegt Eurotunnel. "Er wordt niet genoeg gedaan om de vluchtelingen tegen te houden." Volgens de woordvoerder van de exploitant rijden de treinen nog steeds niet volgens de dienstregeling.

Problemen in Calais

Het treinverkeer door de Kanaaltunnel werd deze week ontregeld door stakingen van het veerpersoneel. De ontevreden arbeiders blokkeerden de verkeersroutes naar de haven, waardoor de veerhaven en de tunnel nauwelijks te bereiken waren.

De problemen in Calais worden verergerd doordat vluchtelingen proberen mee te liften met vrachtwagens. De migranten klimmen op de voertuigen in de hoop Engeland te bereiken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl