De ME moest eraan te pas komen om rellen te voorkomen RTV Drenthe

Go Ahead Eagles moet op zoek naar een ander stadion voor een eventuele volgende thuiswedstrijd in de Europa League. In Emmen is de club uit Deventer niet meer welkom na de ongeregeldheden van gisteren, zegt burgemeester Cees Bijl.

Go Ahead speelde gisteren in Emmen tegen Ferencváros uit Hongarije, omdat de Adelaarshorst in Deventer wordt verbouwd. Rond het duel waren er opstootjes in het centrum van de stad, waarbij acht mensen werden gearresteerd. Zo'n 200 agenten waren nodig om de orde te herstellen en de ME voerde charges uit.

Het duel eindigde in 1-1. Als de Eagles volgende week de return in Hongarije winnen, gaan ze naar de tweede voorronde van de Europa League. Die willen ze graag ook in Emmen spelen, maar volgens burgemeester Cees Bijl is de kans minimaal dat hij daarvoor toestemming zal geven.

Moeilijke zaak

"Wat er gisteren is gebeurd, is niet voor herhaling vatbaar", zei Bijl tegen RTV Drenthe. Hij zegt dat de Deventenaren, zoals iedereen, een aanvraag mogen doen, maar het zal volgens hem "een moeilijke zaak" worden. Hij wijst erop dat het midden in de vakantietijd moeilijk is om voldoende politie op de been te brengen. De kans op een positief oordeel noemt hij daarom "theoretisch".

De burgemeester wil de ongeregeldheden van gisteren overigens geen 'rellen' noemen. De politie heeft door in te grijpen juist voorkomen dat het echt uit de hand liep, zegt hij. "Maar er was een grimmige sfeer en dat willen we niet in het centrum van Emmen."

STER reclame