ANP

Het feest rond de start van de Tour de France is morgen bij de NOS ook live door de ogen van het publiek te zien. Of liever gezegd: door de telefoons van het publiek. De NOS doet een innovatief experiment waarbij iedereen met een iPhone die morgenmiddag Utrecht bezoekt, via een app een livestream kan starten.

Voor dit project werkt de NOS samen met de Nederlandse startup Ubideo. Zij hebben een app ontwikkeld waarmee je met een smartphone zonder moeite een livestream kunt starten. Deze streams komen automatisch terecht op een kaart die voor iedereen online te bekijken is. Je kunt zelf van streamer naar streamer klikken om live mee te kijken met wat er in Utrecht gebeurt.

Daarnaast regisseert de redactie op basis van de livestreams van alle mobiele telefoons een continue online live-uitzending. Deze stream en de kaart met alle streamers is morgen vanaf 12.00 uur de hele middag live te zien via NOS.nl en de NOS-app.

Hoe kun je meedoen?

Wie zaterdag in Utrecht is, een iPhone bezit en wil helpen de Tour in beeld te brengen kan nu al de Ubideo-app installeren. Morgenmiddag kan je dan met één druk op de knop een livestream starten die direct voor iedereen is te bekijken.

De hele middag filmen, is uiteraard niet nodig. Het kan één keer een paar minuten of een aantal keren op de dag. De NOS wil vooral zoveel mogelijk mensen de kans geven om mee te doen met dit experiment.

STER reclame