Go Ahead Eagles viert de 1-1 van Bart Vriends

Go Ahead Eagles speelt knap gelijk tegen Ferencváros

In zijn eerste Europese duel sinds 1984 heeft Go Ahead Eagles in Emmen gelijkgespeeld tegen Ferencváros. De degradant uit de eredivisie, die op basis van het fairplay-klassement een ticket voor de Europa League-voorronde verdiende, hield de nummer twee van Hongarije op 1-1.

Het leek een lastige avond te worden voor de ploeg uit Deventer, want al na drie minuten was het 0-1. Daniel Böde liep zomaar weg bij Bart Vriends en legde breed op Zoltan Gera, die simpel scoorde.

In het vervolg liet Ferencváros de bal aan Go Ahead, maar dat werd aanvankelijk niet gevaarlijk en Roland Varga, Cristian Ramírez en Roland Lamah waren op het kunstgras in Drenthe allen dicht bij de 0-2.

Kopbal

Vlak voor rust zette Go Ahead aan en Vriends kopte raak uit een hoekschop. Go Ahead begon goed aan de tweede helft en zag een schot van Randy Wolters geblokt worden. Het offensief ebde echter snel weg. Vlak voor tijd redde doelman Denes Dibusz nog op een geweldige knal van Elvio Van Overbeek.

De wedstrijd werd in Emmen gespeeld, omdat thuisbasis de Adelaarshorst deze zomer wordt verbouwd.

Return

De return is volgende week donderdag in Boedapest. Die wedstrijd wordt zonder publiek gespeeld. Wegens ongeregeldheden zit Ferencváros een straf uit.