Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst vieren hun overwinning op de WK beachvolleybal

Nummerdor/Varenhorst ondanks inzinking door naar laatste acht

Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben met hangen en wurgen de kwartfinales bereikt van de WK beachvolleybal. De als eerste geplaatste Nederlanders waren in Den Haag in drie sets te sterk voor het Russische duo Viacheslav Krasilnikov/Konstantin Semenov: 21-17, 22-24, 15-12.

Nummerdor/Varenhorst begon slecht aan de wedstrijd en keek al snel tegen een achterstand van 5-1 aan. Na een vroege time-out kwamen de Nederlanders terug tot 11-11 en ze wisten daarna op voorsprong te komen. Op het eerste setpoint sloegen ze meteen toe: 21-17.

Te sterk voor de Russen

In de tweede set liepen de Nederlanders al snel uit naar 7-4 en de Russen hadden moeite om bij te blijven. Het werd zelfs 14-9 en het zag er daarom naar uit dat de Nederlanders eenvoudig de tweede set zouden pakken. De Russen knokten zich terug tot 19-19. Op 23-22 was het pas op het vierde setpoint raak voor de Russen.

Op de snikhete Hofvijver was de derde set enorm spannend. Nummerdor zorgde met een fraaie bal op 12-11 voor een marge van twee en dat bleek enkele minuten later voldoende voor de benauwde zege. Met een smash klaarde Nummerdor de klus na ruim een uur en veertig minuten.

De Nederlanders treffen in de kwartfinales de Amerikanen John Hyden en Tri Bourne.