Bjelland van Twente naar Brentford

Andreas Bjelland maakt de overstap naar Brentford. Pro Shots

Andreas Bjelland verruilt FC Twente voor Brentford FC, de club waar Marinus Dijkhuizen de nieuwe coach is. De Deen had nog een contract tot medio 2016. 

De 26-jarige international en captain van FC Twente tekent voor drie jaar bij zijn nieuwe club, die uitkomt op het een na hoogste niveau in Engeland.

"Het is goed voor ons imago dat wij spelers als Bjelland kunnen aantrekken", zei Phil Giles, directeur voetbalzaken van Brentford. "Andreas had genoeg aanbiedingen nadat hij had besloten FC Twente te verlaten."

Brentford FC
@BrentfordFC
READ | Here's the full story on Andreas's move to #brentfordfc after signing a three-year deal http://t.co/BgaWFHMDOy
4 jaar geleden

Harde kritiek op Twente-leiding

Bjelland haalde aan het einde van het afgelopen seizoen hard uit naar de leiding van FC Twente. Vooral de nieuwe directeur Gerald van den Belt moest het ontgelden.

De aanvoerder was verbolgen om het feit dat FC Twente een ticket voor de Europa League om financiële redenen liet schieten. Nederland had recht om een extra plaats in die competitie omdat Nederland in het fairplayklassement van de UEFA op de eerste plaats is geëindigd. Go Ahead Eagles nam vervolgens het startbewijs van Twente over.

STER Reclame