Armin A., De hoofdverdachte in de zedenzaak ANP

Armin A., de hoofdverdachte in de Valkenburgse zedenzaak, is tot twee jaar cel veroordeeld. Het Openbaar Ministerie had drie jaar cel geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

De 21-jarige man is veroordeeld voor mensenhandel. Hij werd in oktober in een hotel in Valkenburg betrapt met een 16-jarig meisje, dat hij aanzette tot prostitutie. 

Volgens de rechter heeft A. het meisje gemanipuleerd en compleet van hem afhankelijk gemaakt. Bovendien onttrok hij het meisje aan het ouderlijk gezag.

Afspraken met klanten

De loverboy huurde de kamers, maakte afspraken met de klanten en bleef in de buurt als er klanten bij het meisje waren. 

De rechter neemt het hem kwalijk dat hij niet doorheeft wat hij heeft misdaan en geen besef heeft van wat hij bij het slachtoffer heeft teweeggebracht. Hij moet het meisje een schadevergoeding van 2500 euro betalen.

De advocaat van A. zei in januari dat het meisje uit vrije wil seks had. Ze zou zelf met het idee zijn gekomen om zich te prostitueren. "Ze heeft mijn cliënt gevraagd het te faciliteren. Dat weigerde hij. Toen ze bleef aandringen heeft hij uiteindelijk ingestemd, hij wilde erbij blijven om haar te beschermen." 

A. zat nog in een proeftijd van een eerdere veroordeling.

Hotel

De politie betrapte de pooier in oktober in het hotel. Hij was daar met het meisje en een klant.

De politie kwam klanten op het spoor via de mobiele telefoon van de pooier en door achtergelaten gebruikte condooms. In de prullenbak in de hotelkamer vond de politie tientallen condooms, die DNA-materiaal hebben opgeleverd.

29 verdachten

In de zaak worden zeker 29 mannen vervolgd, die volgens het Openbaar Ministerie mogelijk seks hebben gehad met het minderjarige meisje. Nooit eerder werden er zo veel verdachten in één zaak gedagvaard. Twee mannen pleegden zelfmoord na de publiciteit rond de zaak.

De 29 mannen moeten zich tussen 8 en 19 juli verantwoorden voor de rechter.

STER reclame