In Uden heeft V&D dit jaar een nieuw filiaal geopend ANP

V&D heeft op hoofdlijnen een akkoord bereikt met de verhuurders van 38 van de 62 winkelpanden. De huur van de panden gaat naar beneden, doordat er afspraken zijn gemaakt over de prijs per vierkante meter en het aantal vierkante meters dat wordt gehuurd.

Volgens een woordvoerder van het warenhuis moeten de details van de afspraken nog worden uitgewerkt. Een van de verhuurders zegt dat er nu een tussenoplossing is, maar nog geen definitieve deal. V&D denkt nog twee maanden nodig te hebben om tot definitieve afspraken te komen.

24 miljoen

Begin februari ging het warenhuis bijna failliet. Met de verhuurders werd een tijdelijke huurverlaging afgesproken, die V&D zou krijgen als het niet failliet zou zijn voor de zomer. Op die manier zouden V&D en zijn verhuurders tot de zomer de tijd hebben om naar een permanente huurverlaging toe te werken. Op korte termijn heeft V&D daar bijna 24 miljoen euro mee bespaard.

Niet alle verhuurders wilden meewerken aan die afspraken. V&D en de verhuurders waarmee wel afspraken zijn gemaakt, vinden dat die daardoor onterecht profiteren en willen een huurverlaging bij rechter afdwingen. Zo dient volgende week nog de inhoudelijke behandeling over de huur van het pand in Hengelo.

10 miljoen 

Daarnaast wilde V&D ook 10 miljoen euro op het personeel besparen. Eenzijdig werd aan het begin van het jaar een salariskorting aan het personeel opgelegd, maar de rechter besliste in een kort geding dat dat niet mocht.

V&D wilde toen verder procederen, maar de rechter wilde dat de vakbonden en het concern eerst onder een begeleiding van een mediator zouden praten voordat uitspraak zou worden gedaan. De deadline van die gesprekken was gisteren, maar de betrokken partijen besloten de onderhandelingen nog tot eind deze week voort te zetten.

STER reclame