NOS Nieuws

Opnieuw onrust in Haagse Schilderswijk

  • AS Media
    De ME kwam voor de tweede nacht op rij in actie.
  • ANP
    Politie en brandweer in de Schilderswijk in Den Haag
  • ANP
    Politie bij een brandende container in de Schilderswijk in Den Haag

Het is vannacht opnieuw onrustig geweest in de Schilderswijk in Den Haag. Jongeren hebben op verschillende plaatsen brandjes gesticht. Er hing een helikopter boven de wijk en de ME voerde charges uit, ook om de brandweer te beschermen bij het blussen van de brandjes.

De politie was op nieuwe rellen voorbereid. Volgens een woordvoerder waren ze minder ernstig dan gisteren. Toen liep een protestbijeenkomst tegen de dood van de Arubaanse arrestant Mitch Henriquez volledig uit de hand. Er werden vernielingen aangericht en de politie en brandweer werden met stenen en vuurwerk bekogeld. Zestien mensen zijn aangehouden.

Wapen

Henriquez werd zaterdag opgepakt in het Zuiderpark, omdat hij zou hebben geroepen dat hij een wapen bij zich had. Hij overleed een dag later in het ziekenhuis. De Rijksrecherche doet onderzoek naar zijn dood.

Amnesty International wil dat een onafhankelijke commissie onderzoekt of discriminatie een rol heeft gespeeld bij de aanhouding van Henriquez. Niet-blanke inwoners van de Schilderswijk zeggen dat zij veel vaker door de politie worden gecontroleerd dan blanke Nederlanders.

Onrust in de Schilderswijk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl