De stoffelijke resten werden door een goudzoeker gevonden in de buurt van Kalgoorlie. Daar ligt de grootste goudmijn (foto) van Australië
NOS Nieuws

Lijk Nederlander in Australië geïdentificeerd

In Australië is het lichaam van de sinds 2001 vermiste Tom van Boheemen geïdentificeerd. De overblijfselen van de man uit Vlissingen werden in 2012 bij toeval gevonden in een slaapzak onder een boom bij de Australische plaats Kalgoorlie.

De identiteit van de man is vastgesteld met behulp van DNA-onderzoek en zijn gebit. Waarschijnlijk is hij een natuurlijke dood gestorven. De politie heeft geen aanwijzingen gevonden voor een misdrijf. Hij is tussen 2001 en 2006 gestorven.

Slaapzak

Van Boheemen emigreerde bijna 14 jaar geleden om een nieuw leven op te bouwen in Australië of Nieuw-Zeeland. De toen 41-jarige man arriveerde in december 2001 in Sydney. Familie en vrienden hoorden daarna niets meer van hem.

In oktober 2012 stuitte een goudzoeker op een slaapzak met menselijke resten en waarschuwde de politie. Aan de hand van het skelet, de kledingresten en andere eigendommen concludeerde de politie in Australië dat de man waarschijnlijk uit Nederland of Duitsland kwam.

Ouders

Gevonden DNA-materiaal werd vergeleken met profielen in de Nederlandse DNA-databank van vermiste personen. Dat leverde een match op. Door zijn gebit te vergelijken met oude tandartsgegevens kon met zekerheid worden vastgesteld dat het om de vermiste Van Boheemen ging.

Zijn ouders zijn ingelicht. Ze zijn volgens de politie verdrietig, maar ook blij. Ze kunnen de verdwijning nu afsluiten en beginnen met het rouwproces.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl