Daniel Sprong kijkt uit naar zijn periode bij de Pittsburgh Penguins ANP

Sprong: goed in de kleine space en de grote space

tijd van publicatie

Elke ijshockeyer met ambitie droomt van de NHL, de grootste competitie ter wereld. Wie daarin mag uitkomen heeft het gemaakt. De pas 18-jarige Daniel Sprong verhuisde er zelfs voor naar Canada, en niet zonder succes.

Sprong werd tijdens de zogenoemde draft voor de NHL gekozen door Pittsburgh Penguins, het team van Sidney Crosby, een van de beste ijshockeyers ter wereld. De komende maanden krijgt Sprong de kans om zich in het eerste team te spelen. 

Sprong: goed in de kleine space en in de grote space

In een interview met Langs de Lijn is te merken dat Daniel Sprong al ruim tien jaar in Canada woont.

Ouders dankbaar

"Dit is stap één, maar ik heb nog een lange weg te gaan. Ik ben blij dat ik ben gekozen, nu moet ik het team halen", zegt Sprong in gesprek met NOS Langs de Lijn.

Sprong verhuisde op 7-jarige leeftijd naar ijshockeyland Canada en daar is hij zijn ouders tot op de dag van vandaag dankbaar voor. "Ik ben blij dat zij mij de kans hebben gegeven om mijn droom te laten uitkomen", zegt Sprong. Zijn vader Hannie is een oud-ijshockeyer.

Roze koeken en pindasaus

Sprong voelt zich thuis in Canada. Dat wordt ook wel duidelijk als hij over zijn eigen kwaliteiten begint te praten. "Als ik de puck aan mijn stick heb kan ik er wat mee doen. In de grote space en in de kleine space." En over de Nederlandse lekkernijen: "Sommige candy eet ik nog steeds. Roze koeken en pindasaus."

"Ik ben trots op waar ik vandaan kom en ik zal altijd Nederlander blijven", vertelt Sprong enthousiast over zijn geboorteland. 

Maar de geboren Amsterdammer heeft ook ambities, dus als hij ooit wordt uitgenodigd om voor het Canadese team te komen spelen, is het antwoord even simel als bondig: ja. "Ik ben ook nooit gevraagd voor het Nederlandse team, maar ik wil heel graag voor Canada spelen. Dat zou een grote eer zijn."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

IJshockeytalent Sprong naar NHL-team Penguins
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame