NOS Nieuws

NBC ontslaat Trump vanwege uitspraken over Mexicanen

Het Amerikaanse tv-station NBC heeft de banden verbroken met vastgoedmagnaat Donald Trump. Aanleiding zijn z'n negatieve uitspraken over Mexicaanse immigranten.

NBC zal niet langer de Miss USA- en Miss Universe-verkiezingen uitzenden, die Trump samen met anderen organiseert. "Respect en waardigheid voor alle mensen zijn de hoekstenen van onze waarden", zegt de zender in een verklaring.

In een reactie laat Trump weten dat hij overweegt om het tv-station voor de rechter te slepen. Hij blijft achter zijn woorden over Mexicaanse immigranten staan.

Presidentschap

Eerder deze maand stelde Trump zich kandidaat voor de Republikeinen in de strijd om het presidentschap. In een toespraak zei hij dat Mexicanen alleen maar slechte zaken de VS binnenbrengen. "Ze brengen drugs, ze brengen misdaad, het zijn verkrachters. En er zijn, neem ik aan, ook goede mensen bij, maar ik praat met grenswachten, en zij vertellen ons wat we krijgen."

Ook pleitte hij voor een grote muur langs de grens, die door Mexico moet worden betaald.

NBC stond onder grote druk van Latino's in de VS om de uitzendingen te schrappen. De website Change.org verzamelde meer dan 200.000 handtekeningen.

Carlos Slim

Ook de Mexicaanse miljardair en zakenman Carlos Slim heeft de samenwerking met Trump opgezegd. Een tv-station dat door Slim en voormalig CNN-presentator Larry King is opgericht, zou een programma maken waarbij ook bedrijven van Trump betrokken waren. Het programma is geannuleerd.

"Zijn uitlatingen waren totaal ongepast. Samenwerken met iemand die zo denkt, kan niet werken", zei Slims woordvoerder.

Vorige week verbrak het Amerikaanse tv-station Univision al de samenwerking met de vastgoedmagnaat vanwege zijn uitspraken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl