NOS Nieuws

Aanslag wordt Egyptische aanklager fataal

De plek van de aanslag op openbaar aanklager Barakat

De openbaar aanklager van Egypte, Hisham Barakat, heeft een aanslag op zijn leven niet overleefd. Hij werd vanochtend in zijn auto aangevallen. Twee bewakers en een voorbijganger raakten gewond.

Aanvankelijk werd gemeld dat Barakat lichtgewond was. Halverwege de middag kwam via staatsmedia naar buiten dat hij was overleden aan zijn verwondingen.

Vanochtend reed een auto met explosieven in op het konvooi van Barakat bij het verlaten van zijn woning in de hoofdstad Caïro, melden veiligheidsbronnen.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is opgeëist door de vrij onbekende groep 'Giza Volksverzet'. Op Facebook zou de groep foto's hebben geplaatst van de aanslag in de wijk Heliopolis.

Hisham Barakat (links) in het Hooggerechtshof

Celstraffen

Rechters en andere functionarissen zijn steeds vaker het doelwit van islamisten die tegen het bewind zijn van president Sisi. Ze zijn woedend over de zware celstraffen die worden opgelegd aan leden van de Moslimbroederschap.

Morgen is het twee jaar geleden dat er massale demonstraties uitbraken tegen het autoritaire bewind van president Morsi. Een paar dagen later werd Morsi door het leger afgezet. Vorige maand werd hij ter dood veroordeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl