Madelein Meppelink en Marleen van Iersel ANP

Beachvolleybalsters Madelein Meppelink en Marleen van Iersel hebben zich dankzij een soepele 2-0 (21-15, 21-14) zege op het Canadese duo Taylor Pischke/Melissa Humana-Paredes geplaatst voor de tweede ronde van het WK in Nederland.

In Den Haag kwam het Nederlandse duo in de eerste set snel op drie punten voorsprong (9-6). Een time-out van het Canadese koppel kon het tij niet keren. Van Iersel en Meppelink maakten de laatste vier punten van de eerste set om de stand te bepalen op 21-15.

In de tweede set kwamen de Nederlandse vrouwen nog wel achter (5-8), maar ze knokten zich snel terug tot een riante voorsprong (13-9). Het verschil kwam niet meer in gevaar en werd uitgebouwd tot 21-14.

Stiekema en Remmers onderuit in eerste partij

Michelle Stiekema en Daniëlle Remmers slaagden er niet in hun eerste groepswedstrijd te winnen. In Rotterdam was het Chinese koppel Fan/Yue in twee sets te sterk, 21-17, 21-19.

Waar het Nederlandse duo in de eerste set weinig in te brengen had, ging het in het tweede bedrijf een stuk beter. Een voorsprong van vier punten werd nog weggepoetst door de als twaalfde geplaatste Chinese dames, maar op 19-17 leken Stiekema en Remmers op weg naar de winst in de tweede set.

Fan en Yue beslisten echter het duel door vier punten op rij te maken.

Michelle Stiekema en Daniëlle Remmers NOS

STER reclame