De drone steeg vanochtend op vanuit Oost-Duitsland
NOS Nieuws

Abortuspillen met drone naar Polen gebracht

Activisten van de Nederlandse stichting Women on Waves hebben voor het eerst een drone met abortuspillen naar een land gestuurd met strikte abortuswetgeving. De drone is van Duitsland naar Polen gevlogen, waar het plegen van abortus in veel gevallen is verboden.

Twee Poolse vrouwen in de grensstad Slubice hebben de tabletten ingenomen. Women on Waves wil met de actie aandacht vragen voor de strikte abortuswetten in Polen, waar jaarlijks zeker 50.000 illegale abortussen worden uitgevoerd.

Succes

"De eerste abortusdronevlucht is een succes", meldt de organisatie op zijn website. Vooraf zei Women on Waves dat ze ook drones naar andere landen hoopt te kunnen sturen als de operatie goed zou verlopen.

Het onbemande vliegtuigje was vertrokken vanuit de Oost-Duitse stad Frankfurt aan de Oder. De medicatie was voorgeschreven door een arts en zat vastgeplakt aan de drone.

Boten

Nadat het toestel veilig was geland, nam de Duitse politie het besturingsapparaat en enkele iPads van de organisatie in beslag. Er is een aanklacht ingediend, maar de activisten weten niet waarvan ze worden beschuldigd.

Women on Waves heeft eerder abortusboten gestuurd naar landen met strikte abortuswetten, zoals Portugal, Spanje, Ierland en Polen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl