NOS Sport

Verkerk: ik ben er nog en ik ga hier niet weg

Verkerk voelde zich onverslaanbaar

Judoka Marhinde Verkerk werd zaterdag voor het eerst Europees kampioen. Na drie verloren EK-finales was ze deze keer in Bakoe te sterk voor de Duitse Luise Malzahn in de klasse tot 78 kilogram. "Het voelt goed. Het volkslied was lang geleden. Dit is echt lekker", sprak ze lachend na de prijsuitreiking.

Heel veel beter had het toernooi, dat deel uitmaakt van de Europese Spelen, niet kunnen verlopen voor Verkerk. "Het ging zo goed vandaag. Ik voelde me heel sterk. Het kwam er allemaal uit, ondanks een hele lastige voorbereiding."

Verkerk scheurde bijna een jaar geleden de voorste kruisband van haar linkerknie af. Ze was op dat moment de nummer 1 van de wereld in haar klasse. Er volgde een maandenlange revalidatieperiode en Verkerk maakte pas in april haar rentree.

Lastige periode

"Door die blessure was ik even weg en de rest traint wel door. De vraag is dan hoe snel je dat gat weer kunt dichten", keek ze terug op die lastige periode. "Ik ben blij dat ik vandaag heb laten zien dat ik het gat gedicht heb en dat ik er absoluut nog bij hoor."

Sterker nog, het leek er vandaag op dat niemand haar had kunnen verslaan. "Dat geloof ik niet, nee. Dat is een heerlijk gevoel", straalde Verkerk. "Ik ben er nog steeds en ik ga hier niet weg."

Tijdens het volkslied gingen haar gedachten direct naar de Olympische Spelen, volgend jaar in Rio de Janeiro. Maar eerst staan in augustus nog de WK op het programma. "Dat is ook een belangrijk moment en daar wil ik graag weer schitteren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl