Gino Coutinho komt over van Excelsior ANP Pro Shots

AZ contracteert doelman Coutinho

time icon

AZ heeft zich versterkt met doelman Gino Coutinho, die transfervrij overkomt van Excelsior. De 32-jarige keeper tekent zondag een contract, meldt AZ op de eigen website.

Om eerste keeper te worden in Alkmaar moet Coutinho de strijd aangaan met Sergio Rochet en Nick Olij. Het afgelopen seizoen was de Costa Ricaan Esteban eerste doelman bij AZ. Hij had maanden geleden al laten weten zijn aflopende contract niet te willen verlengen, omdat hij naar eigen zeggen toe is aan een nieuwe uitdaging. 

Van 2008 tot 2014 verdedigde Coutinho het doel bij ADO Den Haag, waar hij in 2011 onder de huidige AZ-trainer John van den Brom Europees voetbal haalde. Coutinho komt uit de jeugd van PSV en speelde daarna kortstondig bij NAC, Vitesse en FC Den Bosch.

Ook Janssen naar Alkmaar

Daarnaast verzekerde AZ zich van de diensten van aanvaller Vincent Janssen, die overkomt van Almere City. Janssen had in Almere nog een contract voor een jaar.

In zijn laatste seizoen in de eerste divisie scoorde de international van Jong Oranje negentien keer. Daarvoor speelde Janssen in de jeugd van Feyenoord, NEC en FC Oss.

STER Reclame