NOS Sport

Hockeysters hebben geen kind aan Italië

HWL 2015: Nederland-Italie

De Nederlandse hockeysters hebben op het halvefinaletoernooi van de World League in Brasschaat ook hun vierde en laatste poulewedstrijd gewonnen. Italië werd met 9-0 aan de kant gezet. Dinsdag treft Nederland om 18.00 uur in de kwartfinales India.

Italië was nog ongeslagen dit toernooi, maar kwam er ditmaal geen moment aan te pas. Nederland was superieur en sprong ook nog zorgvuldig met de kansen om. In de eerste helft werden drie van de vier strafcorners benut en scoorde Ellen Hoog met een schot in de lange hoek.

Maartje Paumen (haar derde rake strafcorner), Lidewij Welten (2x), Marloes Keetels en Carlin Dirkse van den Heuvel voerden na de rust de score verder op.

Medelijden

"We hebben veel plezier gehad en dat zie je terug op het veld. Medelijden hebben we niet gehad. We wilden er eigenlijk nog meer maken", aldus Welten.

"We hebben ook wel eens van dit soort wedstrijden gehad waarin we niet zoveel scoorden. Ik denk dat als we zelf scherp zijn en onszelf blijven verbeteren, dat we voorlopig nog wel aan de top blijven en met een goed gevoel naar Rio toe kunnen."

Beginnen

Volgens Ellen Hoog waren de Italiaanse speelsters van hetzelfde niveau als Frankrijk. "Ik had ze wel iets sterker verwacht. Er zitten natuurlijk best wat Argentijnse speelsters in, die het niet hebben gered in het Argentijnse elftal", aldus Hoog.

"We hebben ze echt helemaal weggespeeld. Ik begrijp de insteek dat ze ook de lagere landen een kans willen geven, maar voor ons is het ook wel lastig. Dinsdag gaat het pas echt beginnen in de kwartfinales."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl