NOS Nieuws

Obama zingt bij begrafenis dominee in Charleston

Obama zingt Amazing Grace

President Obama heeft bij de uitvaart van een dominee in Charleston een lans gebroken voor het weghalen van de confederatievlag van het parlementsgebouw in South Carolina. "Het weghalen van de vlag is geen politiek correcte daad, het is geen belediging voor de militairen van de Confederatie, het is simpelweg een erkenning dat waar zij voor vochten, slavernij, fout was."

De Amerikaanse president hield in Charleston een gloedvolle rede die hij besloot met de hymne Amazing Grace. De ongeveer 5000 aanwezigen zongen met hem mee.

Obama werd geregeld onderbroken door applaus en door een "amen". Hij noemde de doodgeschoten dominee Clementa Pinckney een geweldige man. "De hele natie deelt uw verdriet."

Verband wapenverkoop

Obama herhaalde dat er een duidelijk verband is tussen de vrije wapenverkoop in de VS en de aanslag in de kerk. "Te lang zijn we blind geweest voor de chaos die wapengeweld in dit land veroorzaakt."

De aanslag in Charleston was vorige week donderdag. Een blanke jongeman schoot negen zwarte mensen dood in een kerk in de Amerikaanse plaats. De 21-jarige dader wilde met zijn aanslag naar eigen zeggen een rassenoorlog ontketenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl