Michael Korrel wil de grote jongens eraf halen in Bakoe
NOS Sport

Zaterdag in Bakoe: judo, judo en nog eens judo

Het zit er bijna op in Bakoe. We zijn inmiddels toe aan de voorlaatste dag van de Europese Spelen en die staat - opnieuw - in het teken van de EK judo. Liefst zeven Nederlanders komen er zaterdag op de mat, onder wie één debutant: Michael Korrel.

De 21-jarige Korrel is bezig aan zijn eerste jaar als senior. "Mijn doel voor dit jaar was plaatsing voor de EK, dus dat is alvast gelukt", aldus Korrel.

Trucje laten zien

De inwoner van Vianen heeft zin in de Europese Spelen: "De entourage is een stuk groter dan bij normale toernooien. Ik laat het gewoon lekker op me afkomen. Uiteindelijk hebben we daar één mat en moet je daar je trucje gaan laten zien. Dat is waar het allemaal om draait."

Korrel is actief in de klasse tot 100 kilogram. "Net als onze grote Henk Grol", zoals hij zelf zegt. Op de EK in Bakoe mogen beide judoka's in hun gewichtsklasse aan de slag. Maar volgend jaar, op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, is er maar voor eentje plaats op de tatami. Hoe denkt Korrel Grol te verschalken?

Grote jongens

"Het zal heel moeilijk worden om echt een serieuze concurrent te worden voor Henk. Omdat hij al zulke bijzondere prestaties heeft geleverd. Op de Spelen, op EK's, op WK's. Het enige wat ik kan doen is voor mezelf het maximale eruit halen. Ik ben nog jong en heb hopelijk nog veel jaren te gaan."

Toch wil Korrel in Bakoe wel al serieus meedoen. "Alle ervaring die ik nu mee kan pakken, is gewoon geweldig. Voor mij gaat het erom: ik wil er gewoon grote jongens afhalen. Ik heb al op toernooien laten zien dat die kansen erin zitten. Dus dat wil ik uitbuiten. En een medaille is natuurlijk altijd prachtig."

Gebeurt er verder nog iets?

Behalve Korrel en Grol zijn er zaterdag nog vijf Nederlandse judoka's te bewonderen: Guillaume Elmont (-90 kg) en Roy Meyer (+100 kg) bij de mannen en Guusje Steenhuis (-78 kg), Marhinde Verkerk (-78 kg) en Tessie Savelkouls (+78 kg) bij de vrouwen.

Oorspronkelijk stonden voor zaterdag ook de kwalificatieruns voor het BMX-toernooi op het programma. Maar omdat het (opnieuw) hard belooft te gaan waaien in het vaak stormachtige Bakoe, zijn die wedstrijden vrijdag al verreden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl