Polling prolongeert Europese titel

EK judo: Polling wint EK-finale

Judoka Kim Polling is in Bakoe voor de derde keer op rij Europees kampioene geworden in de klasse tot 70 kilogram. Bij de EK judo op de Europese Spelen won ze in de finale met ippon van de Duitse Laura Vargas Koch.

Polling was in de strijd tegen Vargas Koch snel klaar. Na een strafje vanwege passiviteit voor haar tegenstandster besliste de 24-jarige Oostvoornse de partij al na 1 minuut en 34 seconden met een houdgreep.

IJzersterk

De 24-jarige Polling, die in de eerste ronde een bye had, judode een ijzersterk toernooi in Bakoe. Ze won ook al haar voorgaande partijen met ippon, eerst van de Belgische Roxane Taeymans en in de kwartfinales met een houdgreep van de Hongaarse Szabina Gercsak. In de halve finales was ze binnen 45 seconden klaar met de Duitse Szaundra Diedrich.

Eerder op de dag greep Juul Franssen in de klasse tot 63 kilogram naast het brons. In de strijd om de derde plaats verloor ze met waza-ari van wereldkampioene Clarisse Agbegnenpou uit Frankrijk.