AFP

Het Amerikaanse tv-station Univision heeft alle banden verbroken met Donald Trump vanwege zijn uitspraken over Mexicaanse immigranten. Door de boycot zendt de Spaanstalige zender de Miss USA-verkiezing van volgende maand niet meer uit. Trump is een van de organisatoren van de verkiezing. 

Toen vastgoedmagnaat Trump zich vorige week kandidaat stelde voor het presidentschap zei hij dat Mexicanen alleen maar slechte zaken de VS binnenbrengen. Trump beschuldigde de Mexicanen ervan drugs mee het land in te nemen en misdrijven en verkrachtingen te plegen. Hij pleitte ervoor een muur te bouwen tussen de Verenigde Staten en Mexico. 

Contract

De uitspraken leidden tot commotie onder Spaanstaligen en inwoners van Latijns-Amerika. Trump zei later dat hij alleen het beleid wilde bekritiseren, geen mensen. 

Behalve de tv-zender hebben ook de presentatrice van de verkiezing en een artiest die zou optreden hun samenwerking opgezegd. Met de boycot van de verkiezing pleegt Univision volgens Trump contractbreuk. Hij heeft aangekondigd de zender voor de rechter te slepen. Volgens de vastgoedmagnaat heeft de zender nog een overeenkomst voor vijf jaar. 

Omstreden uitspraken van Donald Trump

STER reclame