Hans de Boer (VNO-NCW), Maurice Limmen van het CNV en FNV-voorzitter Ton Heerts
NOS Nieuws

SER-vergadering afgelast na 'labbekak'-uitspraak

De vergadering van de Sociaal-Economische Raad (SER) van morgen gaat niet door. Dat is een gevolg van de uitspraken van voorzitter Hans de Boer van werkgeversorganisatie VNO-NCW in de Volkskrant van gisteren. Daarin noemt hij een groot deel van de mensen die geen baan hebben 'labbekakken'.

Vakbond FNV zei gisteren al niet naar de vergadering te zullen komen. Nu is dus besloten dat die helemaal niet doorgaat. De SER brengt adviezen uit aan de regering die door werkgeversorganisaties, werknemersorganisaties en kroonleden gezamenlijk zijn opgesteld.

Reacties

Een woordvoerder van VNO-NCW zegt zich te kunnen voorstellen dat er even een 'time-out' nodig is. Hij denkt niet dat dit gevolgen heeft voor de verhoudingen tussen werkgevers en werknemers op lange termijn.

Hij zegt verder dat VNO-NCW veel reacties heeft gekregen van bijstandsgerechtigden. Aan hen heeft de werkgeversorganisatie excuses gemaakt. Tegelijkertijd zijn er ook veel mensen die hun steun hebben uitgesproken over het interview in de Volkskrant.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl