NOS Wielrennen

Kelderman onttroont tegenvallende Dumoulin

1/3 Wilco Kelderman is bij het NK in Emmen de snelste in de tijdrit ANP
2/3 Wilco Kelderman in Emmen ANP

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

3/3 Kelderman verrast Dumoulin bij NK tijdrit

Wilco Kelderman heeft in navolging van Anna van der Breggen voor een verrassing bij de NK wielrennen gezorgd. De renner van Lotto-Jumbo won in Emmen goud op de tijdrit. De torenhoge favoriet Tom Dumoulin werd teleurstellend vierde.

In de 54,8 km lange race tegen de klok bleef Kelderman (1.02.31) ploeggenoten Rick Flens (42 seconden) en Jos van Emden (44 seconden) ruim voor. Dumoulin gaf uiteindelijk 49 tellen toe op Kelderman.

Grote tegenvaller

Dumoulin, derde op het WK tijdrijden, had in de Ronde van Zwitserland nog indruk gemaakt met zeges in de proloog en de lange tijdrit op de slotdag. Maar in Emmen was al snel duidelijk dat een zege er niet in zat.

Bij het tweede meetpunt halverwege (Van Emden was daar het snelste) kwam hij pas als zesde door. En toen hij bij het derde tussenpunt een halve minuut moest toegeven op de latere winnaar Kelderman zat titelprolongatie er niet meer in. 

Erkende tijdrijders als Stef Clement, Lieuwe Westra, Lars Boom, Niki Terpstra en Sebastian Langeveld lieten het NK dit jaar schieten.

Valpartij

De wedstrijd lag enige tijd stil omdat Remco Grasman van het smalle startpodium viel en de renner daarbij verwondingen opliep. De renner, vorig jaar kampioen bij de eliterenners zonder contract, werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

STER reclame