Excuses van de Boston Bomber Tsarnajev
NOS Nieuws

Boston Bomber zegt sorry tegen nabestaanden

Dzjochar Tsarnajev heeft sorry gezegd voor de bomaanslag bij de marathon van Boston in 2013. Tsarnajev deed dat tijdens de zitting waarin het doodvonnis dat hij eerder al kreeg opgelegd formeel werd bekrachtigd door de rechter.

De 21-jarige Amerikaan van Tsjetsjeense afkomst had nog niet eerder publiekelijk zijn medeleven betuigd met de nabestaanden van de drie dodelijke slachtoffers. Meer dan 260 mensen raakten gewond bij de aanslag.

"Ik heb spijt van de levens die ik heb genomen, voor het lijden dat ik heb veroorzaakt en de schade die ik jullie heb berokkend, onherstelbare schade." Hij zegt te bidden voor de slachtoffers.

'Geen spijt gehoord'

Enkele overlevenden van de aanslag reageerden na de zitting op de verontschuldigingen van Tsarnajev. Lynn Julian wist niet dat hij zou spreken. "Ik heb er spijt van dat ik hem aanvankelijk graag wilde horen, omdat zijn woorden geen enkel spoor vertoonden van wroeging, spijt of empathie over wat hij heeft aangericht in onze levens."

Henry Borgard was juist blij met de verklaring van Tsarnajev. "Ik heb hem vergeven. Ik heb er vrede mee en ik hoop dat hij dat ook heeft. Ik hoop dat zijn woorden oprecht waren."

Overlevenden verrast door excuses Dzjochar Tsarnajev

Doodstraf

Een jury veroordeelde Tsarnajev in mei al tot de doodstraf. Een rechter moest het vonnis formeel bekrachtigen. Tsarnajev kan nog in hoger beroep. Het kan nog jaren duren voor hij wordt geëxecuteerd.

Tsarnajev pleegde de aanslag samen met zijn oudere broer Tamerlan. De twee wisten zich dagenlang te verbergen. Tamerlan werd uiteindelijk doodgeschoten door de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl