Een straat in Rotherham AFP

De politie in Engeland heeft ongeveer driehonderd verdachten geïdentificeerd in de grote misbruikzaak in Rotherham. Daar werden tussen 1997 en 2013 zo'n 1400 kinderen seksueel misbruikt.     

Het onderzoek van de National Crime Agency (NCA) met de naam 'Operatie Stovewood' werd in december opgestart na een rapport van onderzoeker Alexis Jay. Die schreef dat de daders bijna allemaal uit de Pakistaanse gemeenschap komen. 

Onderzoekers van de NCA omschrijven het misbruik in Rotherham als afschuwelijk .Teamleider Steve Baldwin zei tegen de BBC dat er twee soorten verdachten zijn: zij die vroeger veel kwaad hebben gedaan, maar nu geen gevaar meer vormen en zij die nu nog steeds gevaarlijk zijn voor hun omgeving. Die laatste groep zal als eerste worden aangepakt.  

In Rotherham is na het uitkomen van de misbruikzaak de organisatie Risky Business opgezet. Deze lokale jeugdorganisatie werd opgezet om de slachtoffers te achterhalen en te helpen. De onderzoekers hebben 47 dozen met dossiers gekregen van de jeugdorganisatie. 

Het onderzoek kan volgens de NCA nog jaren duren.

STER reclame