De compositietekening die de politie heeft vrijgegeven Politie

De politie heeft een compositietekening vrijgegeven van de man die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij de liquidatie van crimineel Lucas Boom. De man werd gezien bij het uitgebrande wrak van de bus die gebruikt werd bij de liquidatie. De tekening werd getoond in Opsporing Verzocht.

De politie is op zoek naar vier personen: drie mannen die schietend achter Boom aangingen en de bestuurder van de bestelbus waarmee de daders vluchtten. 

Boom werd op klaarlichte dag doodgeschoten in een woonwijk in Zaandam, vlak bij twee basisscholen. Er zijn veel schoten gelost bij de liquidatie, volgens de politie bijna vijftig. Veel kinderen hebben de liquidatie zien gebeuren.

Vechtpartij

Wat de aanleiding is geweest van de moord is niet duidelijk voor de politie. Wel weet de politie dat Boom betrokken was bij vechtpartij eind april in de Amsterdamse club Palladium. Boom zou in elkaar geslagen zijn. Ook was Boom crimineel actief en een bekende van de politie.

Opsporing Verzocht maakte aan het eind van de uitzending bekend dat er al dertien tips binnen waren gekomen over de zaak.

STER reclame