Oud-NS-topman Timo Huges ANP

'Huges betwist dat hij ontslag heeft genomen bij NS'

time icon

Ex-NS-topman Huges betwist dat hij begin deze maand ontslag heeft genomen bij het bedrijf. Dat schrijft minister Dijsselbloem aan de Tweede Kamer.

Op 5 juni maakten de NS en Dijsselbloem bekend dat Huges per direct is opgestapt. Hij zou onjuiste en onvolledige informatie hebben gegeven in het onderzoek naar onregelmatigheden bij Qbuzz. 

Bestuurstaak

Volgens de minister is afgelopen week duidelijk geworden dat Huges zelf vindt dat hij op 5 juni alleen zijn bestuurstaak heeft neergelegd. "Hij betwist dat hij die dag (per direct) ontslag heeft genomen", schrijft Dijsselbloem. 

Afgelopen week werd echter duidelijk dat de heer Huges van mening is dat hij op 5 juni louter zijn bestuurstaak heeft neergelegd. Hij betwist dat hij die dag (per direct) ontslag heeft genomen.

Minister Dijsselbloem

Dijsselbloem en de raad van commissarissen blijven erbij dat Huges dat wel degelijk heeft gedaan. De minister heeft de ex-topman dat vorige week ook in een brief laten weten.

Als Huges naar de rechter stapt om het ontslag aan te vechten en die geeft hem gelijk, zal Dijsselbloem als enige aandeelhouder van NS stappen zetten om de arbeidsrelatie met de ex-topman alsnog te beëindigen.

STER Reclame