ANP
NOS Voetbal

Nederlandse vrouwen dankzij Engeland dichter bij Spelen

De Nederlandse voetbalsters zijn dankzij de zege van Engeland op Noorwegen (2-1) een stap dichter bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Drie Europese landen kunnen zich via het WK voetbal in Canada plaatsen voor Rio. Duitsland en Frankrijk hebben zich al geplaatst voor de kwartfinales en zijn daarmee zeker van Rio. Ook Engeland staat in de kwartfinales, maar Groot-Brittannië zal volgend jaar geen team naar de Spelen afvaardigen.

Olympisch kwalificatietoernooi in maart

Nederland kan het derde land worden als er gewonnen wordt van Japan. Wint Oranje niet, dan wacht er in maart 2016 nog een olympisch kwalificatietoernooi samen met de Europese landen Zweden, Zwitserland en Noorwegen die ook in de achtste finales op het WK zijn uitgeschakeld. Deze vier landen spelen dan in de vorm van een minitoernooi om één ticket voor de Spelen.

De reden dat Engeland geen aanspraak maakt op een olympisch ticket heeft te maken met onenigheid tussen de Britse landen Wales, Noord-Ierland, Schotland en Engeland. "Na veel discussie, heeft de FA besloten geen vrouwen- en geen mannenteam te sturen naar de Olympische Spelen van 2016 te sturen", aldus de FA in maart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl