NOS Voetbal

Willem II verliest Dijks, maar krijgt drie spelers van Ajax

  • ANP Pro Shots
    Mitchell Dijks
  • ANP
    Richairo Zivkovic wordt verhuurd aan Willem II

Mitchell Dijks keert terug bij Ajax. Dat melden verschillende media. De 22-jarige linksback komt over van Willem II, waar hij afgelopen seizoen een sterke indruk maakte.

Dijks was het eerder al eens geworden met Ajax over een driejarig contract. De Amsterdamse club bereikte nu ook een akkoord met Willem II. In de deal zijn ook Ajacieden Ruben Ligeon, Lesley de Sa en Richairo Zivkovic betrokken. Het drietal wordt voor één seizoen verhuurd aan Willem II.

Ligeon werd vorig seizoen al verhuurd aan NAC Breda en De Sa speelde het afgelopen seizoen bij Go Ahead Eagles. Zivkovic maakte de vorige zomer de overstap van FC Groningen naar Ajax, maar kwam slechts tot zeven optredens in de hoofdmacht.

Een vierde speler die naar Willem II komt is Dico Koppers. De linksback komt over van FC Twente, waar hij een aflopend contract had. Koppers heeft een verleden bij Ajax.

Tweede periode in Amsterdam

Voor Dijks is het de tweede periode in Amsterdamse dienst. Hij speelde van 2009 tot 2014 al voor Ajax. In het seizoen 2013/2014 werd hij verhuurd aan sc Heerenveen. Trainer Frank de Boer gaf ook na die verhuurperiode de voorkeur aan Nicolai Boilesen en liet Dijks vertrekken naar Willem II.

Het is niet de eerste keer dat Ajax een talentvolle spelers laat vertrekken en daarna terugkoopt. Dat gebeurde onder anderen ook met Ronald de Boer (FC Twente), Michael Krohn-Dehli (RKC Waalwijk) en Rasmus Lindgren (FC Groningen).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl