NOS Wielrennen

Dumoulin is 'beetje bang' voor 4 juli

Dumoulin is 'beetje bang' voor 4 juli

Lars Boom bezorgde Nederland vorig jaar sinds lange tijd weer eens een etappezege in de Tour de France.

Met de stormachtige ontwikkeling die tijdritspecialist Tom Dumoulin heeft doorgemaakt, zou hij dit jaar zomaar Boom kunnen opvolgen. Dat moet dan gebeuren in Utrecht, waar op 4 juli de eerste etappe van de 102de editie van de Ronde van Frankrijk op het programma staat.

De renner van Giant kende de voorbije week in ieder geval een sterke generale repetitie door in de Ronde van Zwitserland de proloog en de afsluitende tijdrit op zijn naam te schrijven.

Zijn verrichtingen in Zwitserland leverden hem uiteindelijk een derde plaats op in het eindklassement, een resultaat waar Dumoulin veel vertrouwen uit put. "Ik ben heel blij met de winst maar ik had stiekem een beetje gehoopt op de klassementswinst. Ik wist dat het heel moeilijk zou worden en dat mijn concurrenten een slechte dag nodig zouden hebben. Het podium en twee keer winst in de tijdrit. Ik kan alleen maar heel erg tevreden zijn."

Zijn resultaten bieden ook veel perspectief voor toekomstige, vergelijkbare koersen, denkt Dumoulin. "De Ronde van Zwitserland, Ronde van Romandië, Parijs-Nice. Dat zijn wel de rondjes waar ik in de toekomst voor de winst kan meedoen. Dit is een bevestiging dat ik mij daarop kan gaan richten."

Tom Dumoulin op weg naar ritwinst in de afsluitende tijdrit van de Ronde van Zwitserland

Tour-proloog hoofddoel

Vooruitblikkend op de Tour-start in Utrecht hoopt Dumoulin mee te kunnen strijden om de winst en dus de gele trui. "Ik hoop een hele goede tijdrit neer te zetten op de eerste dag in Utrecht. Dat is natuurlijk het hoofddoel van mijn Tour."

Dat het hele land naar hem zal kijken en veel van de jonge coureur verwacht, geeft hem echter wel een klein beetje de bibbers.

"Natuurlijk gaat dat de komende twee weken nog meer leven en daar ben ik wel een klein beetje bang voor. Ik kijk daar niet met heel veel vreugde naar uit, dat die druk wordt opgevoerd. Ik heb wel meerdere malen bewezen dat ik daar goed mee om kan gaan, maar we gaan het zien, ik kan er nu toch niks meer aan veranderen.

"Ik moet het proberen aan te pakken zoals iedere andere wedstrijd. Ik weet wat ik moet doen en ik heb er tot nu toe alles aan gedaan. Ik kan alleen nog maar herstellen tot de Tour en dan moet het goed zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl