Atletiekploeg dwingt promotie af Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Nederlandse atletiekploeg heeft bij het EK voor landenteams promotie naar de Super League afgedwongen. Oranje eindigde in de eerste divisie als derde achter Tsjechië en Griekenland. 

Nederland moest in Heraklion bij de eerste drie eindigen, maar stond na de eerste dag zesde. Door een aantal prima prestaties op met name de loopnummers, klom de ploeg toch nog drie plaatsen. 

Oranje hield België en Portugal, respectievelijk de nummers vier en vijf, achter zich. Portugal stond zaterdag nog derde.

Schippers

Zo was Dafne Schippers net als op de 100 meter ook de beste op de 200 meter: 22,45. Jip Vastenburg was op de 5.000 meter de snelste.

Dennis Licht (3.000 meter) en de herenploeg op de 4x400 meter eindigden als tweede. Ook kogelstootster Melissa Boekelman werd knap tweede.

Rusland Europees kampioen

De Russische atletiekploeg werd voor eigen publiek in Tsjeboksari Europees kampioen. Dat was voor de vierde keer sinds 2010. Het gastland kwam zondag uit op 368,5 punten, 22 meer dan titelverdediger Duitsland. Frankrijk eindigde met 319,5 als derde.

Zweden, Finland en Noorwegen degradeerden uit de Super League. Hun plaatsen worden volgend jaar overgenomen door Tsjechië, Griekenland en Nederland.

Einduitslag

LandenPunten
Tsjechië351,0
Griekenland327,0
Nederland299,5
België276,5
Portugal270,5

STER reclame