NOS Sport

Gebroken sleutelbeen motorcrosser Herlings

Herlings breekt sleutelbeen bij Grand Prix Duitsland

De Grand Prix van Duitsland is voor motorcrosser Jeffrey Herlings zondag volledig verkeerd uitgepakt. De Brabantse KTM-rijder kwam op het circuit in Teutschenthal in de eerste manche van de MX2 hard ten val bij een zandheuvel en moest even later de strijd staken.

Sleutelbeenbreuk

Waarschijnlijk heeft Herlings een sleutelbeen gebroken. Hij meldt zich zondagavond in een ziekenhuis in België, waar hij een operatie zal ondergaan. Hoe lang Herlings is uitgeschakeld, is nog onduidelijk.

WK-leider Herlings pakte dus in Duitsland geen punten. De Nederlander zag Tim Gajser in het WK-klassement naderen. De Sloveen won de eerste manche en eindigde in de tweede als tweede. Zijn achterstand in het klassement op Herlings bedraagt na tien wedstrijden precies honderd punten.

In de MX1 was er ook pech voor WK-leider Max Nagl. Hij viel in de kwalificaties en liep een gebroken enkel op. Nagl moest de leiding in het WK-klassement afstaan aan Romain Febvre, die de dagzege in Duitsland binnenhaalde. Hij heeft negen punten meer dan Nagl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl